Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici je od júla zriadená duchovná správa s kánonickým názvom "Rímskokatolícka cirkev, duchovná správa v Nemocnici AGEL Komárno s.r.o."

24.7.2024

V máji 2024 bola v Nemocnici AGEL Komárno odovzdaná do užívania nová nemocničná Kaplnka Panny Márie Fatimskej. Kaplnka sa nachádza pri hlavnom vchode do zdravotníckeho zariadenia. Budova, ktorá predtým slúžila ako archív, bola zrekonštruovaná vďaka spolupráci obetavých ľudí.

Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch slávil 13. mája 2024  svätú omšu, pri ktorej bola kaplnka požehnaná. Duchovnej službe v nemocnici sa venuje pozornosť podľa potrieb zdravotníckeho zariadenia a je snaha, aby sa duchovná služba stala súčasťou celostnej starostlivosti nielen o pacienta, ale aj o jeho rodinu a personál nemocnice. Duchovným správcom nemocnice je nemocničný kaplán Vdp. ThLic. Maciej K. Wojtal (páter Atanáz). Priestor nemocničnej kaplnky bude dostupný denne od 6:00 hod. 18:00 hod. Bohoslužby sú verejné: v sobotu od 15:00 hod. v maďarskom jazyku a v nedeľu od 15:00 hod. v slovenskom jazyku.

Na prosbu chorých alebo príbuzných možno zavolať katolíckeho kňaza, aby chorého navštívil a posilnil sviatosťami. Nemocničný kaplán bude navštevovať pacientov (duchovný rozhovor, sviatosti- Eucharistie, zmierenia a pomazania chorých) podľa harmonogramu, ktorý sa vytvorí v spolupráci s oddeleniami a nemocničným kaplánom.

„Sme veľmi radi, že aj v Nemocnici AGEL Komárno bola vybudovaná nemocničná kaplnka, ktorá bude zázemím duchovnej starostlivosti o pacientov, ich príbuzných, ale aj lekárov a zdravotnícky personál,“ povedal Mgr. Miroslav Jaška.

 

Späť