Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Neonatologické oddelenie Nemocnice AGEL Komárno dostalo chobotničky

31.5.2023

Nemocnica AGEL Komárno má krásnu tradíciu. Mladé ženy Zsófia a Noémi prinášajú už od roku 2017 na novorodenecké oddelenie háčkované chobotničky, odvtedy v tejto milej tradícii pokračujú. Pôvodným zámerom bola túžba pomôcť nielen predčasne narodeným bábätkám, aby mali milého spoločníka, ale potešiť aj všetky ostatné bábätká a aj ich mamičky.

Farebné háčkované chobotničky pomáhajú novorodencom, aby sa cítili bezpečnejšie. Predčasne narodené deti, ktoré objímajú chobotnice v inkubátore, majú pravidelný tep, lepšie dýchajú a majú vyššiu hladinu kyslíka v krvi. Chápadlá chobotničiek zrejme pripomínajú deťom pupočnú šnúru a mäkká pletenina maternicu matky.

 „Dievčatá sa znovu ohlásili, že na základe pozitívnej spätnej väzby by chceli chobotničky priniesť opäť. Ich nápad sme privítali s nadšením a pokračuje dodnes. Počas piatich rokov nám priniesli nespočetné množstvo chobotničiek,“ hovorí vedúca sestra  novorodeneckého oddelenia komárňanskej nemocnice Elvíra Baková. 

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Komárno je stále viac vyhľadávané mamičkami. „Pochvaľujú si najmä prístup lekárov a sestier, ochotu a profesionalitu a tiež naše služby. A radi sa k nám vracajú, čo nás motivuje úroveň našej zdravotnej starostlivosti ešte zvyšovať,“ hovorí riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. 

Späť