Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Krv darovaná s láskou od takmer 40 darcov

17.2.2023

V Nemocnici AGEL Komárno ako aj v ostatných nemocniciach skupiny AGEL sa zrealizovalo darovanie krvi s krásnym motívom „ Krv darovaná s láskou.“ Na hematologicko-transfúziologické oddelenie prišlo 38 darcov, medzi nimi aj zamestnanci, súrodenci či zamilované páry, rodinní príslušníci. Zdravotníci pripravili pre darcov prekvapenia. Vynovené priestory darcovského úseku hematologicko – transfúziologického oddelenia boli vyzdobené pre darcov srdiečkami na spríjemnenie tohto krásneho sviatku Valentína.

„Každý darca, ktorý príde do našej nemocnice darovať krv, je pre nás veľmi dôležitý a darcov si nesmierne vážime. Máme darcov, ktorí k nám chodia pravidelne.“ povedala primárka OHTK MUDr. Enikö Radi.    Na túto krásnu akciu prišla darovať krv aj naša kolegyňa, pani doktorka Husárová so svojím manželom.  Každý darca dostal krásny darček a tešili sa na fotenie so sestričkami  s veľkým červeným srdcom s poďakovaním.  Pri odberoch vládla skvelá atmosféra plná radosti a spolupatričnosti, každý si uvedomoval, že práve jeho krv môže pomôcť pri záchrane života.

Darcovstvo krvi je nezištný čin,  darca pomáha chorým, ktorí sú odkázaní na túto vzácnu tekutinu. Darovať krv znamená nie raz  aj darovať život. Darovať krv môže každý zdravý človek vo veku 18 až 60 rokov. Ak je darca krvi zdravý, organizmus sa so „stratou“ po odbere veľmi rýchle vysporiada.

„Toto obdobie okolo sviatku zaľúbených  dáva možnosť mladým párom, aby krv darovali spoločne. Je to milé a pre mňa aj dojímavé, keď mladý pár príde možno aj prvýkrát darovať spolu, držiac sa za ruky.  Už v Evanjeliu podľa Marka nachádzame slová: “miluj svojho blížneho, ako seba samého“ .  Pracovať s mladými ľuďmi ma napĺňa energiou a presviedča ma o tom, že dobro nevymrelo z ľudí, že mladými sú ľudia, na ktorých môžu nielen ich rodičia ale aj my všetci byť hrdí,“ dodala primárka HTO.

Späť