Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Pediatrické oddelenie v komárňanskej nemocnici je vyzdobené krásnymi maľbami

31.1.2023

Nemocnicu AGEL Komárno minulý týždeň prekvapili talentovaní umelci dvoch inštitúcií mesta Komárna, Základnej umeleckej školy a Centra voľného času. Akciu zorganizoval pán Károly Less. Vďaka podnikateľom tak podporili úžasných a talentovaných umelcov, ktorí vyzdobili priestory detského oddelenia. Najväčšiu radosť počas pobytu detí v nemocnici je, keď sa im objaví na perách úsmev.

Každý pobyt dieťaťa v nemocnici je veľkou záťažou nielen pre nich samotných, ale aj pre rodinu a blízkych. Deti bývajú bojazlivé, smutné, musia sa vyrovnať s chorobou. Krásne kresby, ktoré v nemocnici pribudli práve na detskom oddelení aspoň trochu odvádzajú pozornosť od choroby. Autormi výtvarných diel sú  Ilike Szilva, Emőke Szilva, Hajni Lukács, Szilvi Ádám, Szilvi Lengyel a taktiež študenti slovenského gymnázia. Tí skrášlili priestory chodby a izieb na oddelení, ktoré zdobia postavičky z Walt Disney rozprávok.  Malí pacienti  ich obdivovali už počas maľovania a veľmi sa im páčili. „Na oddelení máme 17 postelí, z čoho počas maľovania bolo 8 izieb obsadených. Máme pacientov od tých najmenších až po 19 ročných.  Veľmi sa tešíme, že sme dostali takúto príležitosť, ktorá pomohla malým pacientom cítiť sa na oddelení príjemnejšie a lepšie vďaka krásnym maľbám,“ povedal primár pediatrického oddelenia Nemocnice AGEL Komárno MUDr. Mário Kochan.

Autor myšlienky, K. Less oslovil primátora mesta Komárno Bélu Keszegha, viacerých podnikateľov, ktorí pomohli, aby sa táto myšlienka pretavila do reálnej pomoci.  Poďakovanie za všetky deti v nemocnici, ale aj zdravotníkov patrí  p. Rumanovi, firmám Comklíme s.r.o., Motorcar Nové Zámky, Hit design, Tomásovi Szabóovi a reštaurácii Klapka, ktorá priniesla pre šikovných umelcov obedy.

Späť