Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dostala darčeky na pediatrické oddelenie

24.1.2023

Nemocnica AGEL Komárno popri vlastných investíciách, rekonštrukciách, otvorení nových ambulancií a cielenej výstavbe má aj skvelých prispievateľov, ktorí jej nezištne pomáhajú. Sú to sponzori, samospráva mesta, podnikatelia a obyvatelia Komárna. Vďaka nim pribudli na pediatrické oddelenie nové prístroje, skrine či odsávačky pre deti.

Aj milé spoločenské akcie, ako je napríklad varenie známej rybacej polievky – halászlé – môžu mať dobročinný cieľ. Takúto akciu zrealizoval konateľ spoločnosti  Energomontage s. r. o. Tibor Mayer. Tí, ktorí si pochutnali na polievke, mohli prispieť na dobrú vec akoukoľvek sumou. Financie, ktoré sa vďaka tejto akcii vyzbierali, boli použité na nákup nových skríň pre pacientov  na pediatrické oddelenie, rovnako aj detské váhy, zvlhčovače vzduchu, ultrazvukové  inhalátory. Na tejto akcii sa zúčastnili aj primátori Komárna Béla Keszégh a Nových Zámkov Otakar Klein. Financie venoval aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík, starosta Iže István  Domin a ďalšie firmy.  Z výťažku sa nakúpili aj potrebné prístroje pre deti, ktoré sú hospitalizované na oddelení pediatrie.

Druhou výnimočnou akciou, ktorá mala za cieľ pomôcť malým pacientom komárňanskej nemocnice je zbierka, ktorú rozbehla Kristína Majchráková spolu so svojím manželom.  Na svojej facebookovej stránke zorganizovali  zbierku na nákup prístroja Vein finder v hodnote takmer 2700 EUR.  Ide o špeciálny projektor na sledovanie žíl. S jeho pomocou bude stačiť detičky injekciou pichnúť raz na správnom mieste. Zo zvyšných peňazí deťom nakúpili pyžamá, hračky a odsávačku hlienov s náhradnými dielmi.

„Sme veľmi radi , že pediatrické oddelenia podporujú a pomáhajú aj firmy, občania mesta Komárna, čo si veľmi vážime. Najväčšou pomocou je pomoc pre malé deti, ktorých pobyt na oddelení je po psychickej stránke  veľmi náročný,“ uviedol s vďakou za nezištnú pomoc  detského oddelenia MUDr. Mário Kochan.

Späť