Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica má nové pracovisko magnetickej rezonancie

12.1.2023

Novinka, na ktorú netrpezlivo čakali pacienti v širokom okolí sa stala realitou. Nemocnica AGEL Komárno dnes vďaka zásadnej investícii z vlastných zdrojov slávnostne otvorila úplne nové pracovisko magnetickej rezonancie. Najmodernejší spôsob diagnostiky v regióne roky chýbal, od dnes je minulosťou dochádzanie do Nových Zámkov či Dunajskej Stredy. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou absolvujú prví pacienti v Komárne už budúci týždeň.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnila aj štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Lenka Dunajová Družkovská, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík, podpredsedníčka predstavenstva AGEL a.s. Marie Marsová a primátor Komárna Béla Keszegh.

Jeden z najmodernejších prístrojov typu 1,5 T od firmy Siemens Healthineers  bol do nemocnice dopravený v závere uplynulého roka. Predchádzali mu stavebné úpravy priestorov, ktoré bolo potrebné kompletne zrekonštruovať a novému diagnostickému zariadeniu prispôsobiť.

,,Vybudovanie MRi pracoviska sme mali ako jeden zo základných pilierov nášho plánu doplnenia diagnostiky nemocnice. Je to nevyhnutné pre odbory neurológia, chirurgia, vnútorné lekárstvo, traumatológia, rehabilitácia a, samozrejme, pre onkológiu, keďže MRi diagnostika musí byť samozrejmosťou pre onkologické centrá. Okres Komárno má 110 tisíc obyvateľov a doteraz nemal magnetickú rezonanciu. Plánovaný spád onkologických pacientov sa blíži až k číslu 600 tisíc. Som nesmierne rád najmä za našich pacientov, že sa nám to podarilo zrealizovať, nové MRi je obrovský kvalitatívny posun aj pre našich zdravotníkov,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška.

Celá investícia vrátane stavebných úprav predstavuje 1,5 milióna Eur a nemocnica ju hradila z vlastných zdrojov. Nové pracovisko je umiestnené v novej budove urgentného príjmu s recepciou. Budú sa tu realizovať nielen vyšetrenia hospitalizovaných pacientov, pacientov z neurologickej, chirurgickej a gastroskopickej ambulancie, ale aj pacientov z externých ambulancií v okolí. Celé pracovisko bolo navrhnuté tak, aby prevádzka bola čo najefektívnejšia aj vo vzťahu k personálu nemocnice.

Prví pacienti by mali vyšetrenia na novom MRi absolvovať už v pondelok budúci týždeň, perspektívne by sa tu mali realizovať aj vyšetrenia detských pacientov. Aktuálne je uzatvorená zmluva so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, do konca januára by mali pribudnúť aj zmluvy s ostatnými zdravotnými poisťovňami.

Späť