Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici sa narodilo v roku 2022 viac chlapcov

10.1.2023

Nemocnica AGEL Komárno je miestom, kde v uplynulom roku prišlo na svet 816 bábätiek. Po roku 2021, keď prevažovali novonarodené dievčatka, v minulom roku ,,zvíťazilo silnejšie pohlavie“ a prišlo na svet viac chlapcov. Komárňanskú nemocnicu si budúce mamičky pochvaľujú najmä pre citlivý prístup, moderné metódy a rešpektovanie prianí rodičiek.

V roku 2022 sa narodilo v Nemocnici AGEL Komárno 816 bábätiek. Chlapcov bolo  436 a dievčatiek sa narodilo 380. Z celkového počtu novorodeniatok si rodičia v piatich prípadoch odviezli domov dvojičky. Rok 2022 znamenal uvoľnenie aj v počte mamičiek s koronavírusom, tieto prípad sa vyskytli už len sporadicky. „Veľmi nás teší veľký záujem rodičiek z iných, niekedy aj vzdialenejších miest republiky o našu pôrodnicu,“ hovorí  MUDr. Mamoun Amr, primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Komárno. Najmladšia rodička mala 15 rokov, najstaršia  45 rokov.

Najobľúbenejšie mená, ktoré rodičia  v roku 2022 dali svojim detičkám boli pre dievčatá Sofia, Lara, Emma, Liza, Zoé, Nela, Amira, Maja. Medzi chlapčenskými menami prevládali Šimon, Márk, Dávid, Viktor, Tomáš Ármin, Oliver. Zo zriedkavých a nezvyčajných mien to boli Norina, Loarina, Aurora, Nikita, Azra, Elizabell, Dália Mandi, Ariadne, Selin. Pre chlapcov dávali mamičky zriedkavé mená Aizaiah, Zion, Nathan, Miran, Arda, Armel, Harry, Emett, Otis, Kende.

Späť