Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica privítala na Štedrý deň už 800. bábätko

28.12.2022

Nemocnica AGEL Komárno si tento rok do štatistík pôrodnosti pripísala v poradí už 800 bábätko v tomto roku. Navyše si jubilejný novorodenec vybral na svoj príchod na svet jedinečný dátum, presne 24. december. Bol teda tým najkrajším darčekom pod vianočným stromčekom. Komárňanská pôrodnica má u mamičiek stále zvučnejšie meno a popularitu. Je to vďaka citlivému prístupu personálu a rešpektovaniu prianí rodičiek s následnou odbornou starostlivosťou o novonarodené bábätká.

Hoci narodené detičky neposudzuje nemocnica z pohľadu čísiel, každé jedno zdravé dieťatko je pre lekárov veľkým zadosťučinením, pri jubilejnom 800. dieťatku urobili predsa len malú výnimku. Bolo to totiž jediné bábätko, ktoré sa narodilo presne na Štedrý deň a malo poradové číslo 800 v tomto roku, čo je pre nemocnicu úctyhodné číslo. Malý jubilant sa volá Tomáško a prišiel na svet s mierami 3570 gramov a 51 cm. Je spolu s mamičkou zdravý a šťastný a bude mať už prvú oslavu nového roka vo svojom živote, hoci si ju ešte nebude pamätať.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie komárňanskej nemocnice je známe svojim empatickým prístupom k rodičkám, nový život a zdravé deti sú najviac. ,,Snažíme sa, aby naše rodičky mali čoraz lepšie podmienky, preto sme sa rozhodli aj toto oddelenie revitalizovať, vybudovali sme nadštandardné izby a do budúcna plánujeme aj väčšiu investíciu do modernizácie nášho oddelenia,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška.

Späť