Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dostala mikulášsky darček.Do nemocnice priviezli novú magnetickú rezonanciu

5.12.2022

Komárno sa dočkalo. Po mnohých novinkách v Nemocnici AGEL Komárno za posledné mesiace (otvorenie nového urgentu, nová nemocničná lekáreň, nový onkostacionár, moderné lôžka, nové prístrojové vybavenie, nové oddelenia) sa dočkala ďalšej, a to doslova obrovskej. Ako ,,mikulášsky darček“ priviezli dnes do nemocnice úplne nový prístroj magnetickej rezonancie. Po jeho inštalácii do vynovených priestorov bude nasledovať skúšobná prevádzka, aby MRI mohlo začať v budúcom roku plne slúžiť pacientom.

Nákladné autá, obrovský žeriav, špecialisti a hlavne množstvo zvedavcov, ktorí dnes sledovali, čo sa neďaleko nového urgentného príjmu v komárňanskej nemocnici deje. Hneď ráno totiž priviezli nový MRI prístroj vyššej rady 1,5T Siemens MAGNETOM Sola. S najvyššou opatrnosťou bolo treba jednotlivé súčasti moderného zariadenia premiestniť do priestorov, kde už za pár týždňov bude nové MRI slúžiť pacientom. ,,Tento deň osobne považujem za výnimočný pre nemocnicu. Bola to pred pár rokmi pre nás len ambiciózna vízia na papieri a dnes som veľmi rád, že sa nám podarila pretaviť v realitu,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. ,,MRI pracovisko vznikne v pavilóne, susediacom s urgentným príjmom a je navrhnuté tak, aby prevádzka bola čo najefektívnejšia vo vzťahu k použitiu tak zo strany personálu aj pacientov,“ doplnil riaditeľ. Nové priestory prešli komplexnou rekonštrukciou vo vlastnej réžii nemocnice.

Vybudovanie MRI pracoviska je základným pilierom plánu doplnenia diagnostiky nemocnice s cieľom rozšíriť MRI diagnostiku potrebnú pre lekárske odbory neurológia, chirurgia, vnútorné lekárstvo, onkológia a traumatológia a následnú rehabilitáciu. Doteraz pacienti z Komárna museli za MRI vyšetrením dochádzať buď do Nových Zámkov alebo do Dunajskej Stredy, s čakacími lehotami 4 – 7 týždňov. ,,Z pohľadu konkurencieschopnosti nemocnice je potrebný rozvoj diagnostiky aj v oblasti MRI, nehovoriac o tom, že táto  diagnostika bude nevyhnutným prístrojov vybavením pre Onkologické centrá,“ dodal obrovský význam MRI M. Jaška. Prístroj zakúpila nemocnica z vlastných zdrojov, hodnota celej investície predstavuje  1,5 milióna Eur.  

 

Okres Komárno má spádovú oblasť 110 tisíc obyvateľov. Predpokladaný  spád onkologických pacientov sa blíži až k číslu 600 tisíc obyvateľov.

Späť