Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dostala pre svojich najmenších pacientov monitory dychu

11.11.2022

Nemocnica AGEL Komárno dostala krásny darček pre najmenších. Na oddelení neonatológie slúžia novo narodeným bábätkám nové monitory dychu, ktoré nemocnica dostala od Nadácie Križovatka. Tie pomôžu zachraňovať životy bábätiek proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý je strašiakom mnohých rodičov, ale aj zdravotníkov v nemocniciach.

V komárňanskej nemocnici má už každý novorodenec k dispozícii monitor dychu Baby Sense II.  „Monitory dychu slúžia na rozpoznanie porúch dýchania. Ak sa dýchanie zastaví na viac ako 20 sekúnd, alebo ak sa frekvencia dychu zníži pod hranicu 10 dychov za minútu, spustí sa zvuková aj svetelná signalizácia monitoru. Monitor dychu teda nezabráni vzniku respiračných problémov, upozorní však na ich výskyt a dá tak deťom šancu na život,“ hovorí vedúca lekárka oddelenia neonatológie MUDr. Ingrid Moravcová. 

Keďže niektoré mamičky,  odchádzajúce z pôrodnice, majú záujem o monitor dychu, môžu si ho zapožičať na domáce používanie od Nadácie Križovatka. „Veľmi si ceníme dlhoročnú spoluprácu s touto nadáciou, vďaka ktorej môžeme poskytnúť našim najmenším deťom narodeným v komárňanskej pôrodnici spokojný spánok. Kvalitná starostlivosť na novorodeneckom oddelení je prvoradá naša úloha,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška , MPH riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno.

Späť