Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno kladú dôraz na to, aby mamičky po pôrode dojčili, čo je najprirodzenejší spôsob výživy bábätka.

3.8.2022

Komárňanská nemocnica pomáha mamičkám pri dojčení. V rámci Svetového týždňa dojčenia majú možnosť sa mamičky poučiť o dojčení

V Nemocnici  AGEL Komárno kladú dôraz na to, aby mamičky po pôrode dojčili, čo je najprirodzenejší spôsob výživy bábätka. Neonatologické oddelenie je známe svojou podporou dojčenia. V rámci aktuálneho Svetového týždňa dojčenia nemocnica pripravila akcie pre mamičky na podporu dojčenia.

Komárňanská nemocnica podporuje dojčenie, zdravotnícky personál  absolvoval vzdelávanie pre podporu dojčenia. NVyjmouta tamojšom novorodeneckom oddelení pôsobí päť laktačných poradkýň. Už  v  rámci predpôrodnej prípravy  nemocnica organizuje sedenie venované príprave na dojčenie, počas hospitalizácie priebežne individuálne personál edukuje mamičky teoreticky a poskytujú  aj praktickú pomoc. Bábätká sú spolu s mamičkou na izbe a môžu byť dojčené podľa svojich potrieb. Cieľom nemocnice je podporovať dojčenie - prirodzený a veľmi dôležitý spôsob výživy novorodenca.

Dojčenie materským mliekom je dôležité nielen pre zdravie dieťaťa, ale aj pre zdravie matky. Je to aj jedna  z priorít na novorodeneckom oddelení. Skúsené sestry poskytujú najnovšie  teoretické aj praktické poznatky o dojčení. „ Na oddelení sa sestry individuálne venujú mamičkám v priebehu hospitalizácie, aby vedeli rozlíšiť príznaky hladu dieťaťa, aká je správna vzájomná poloha pri dojčení, aby si osvojili správnu techniku dojčenia“ uviedla profesionálna laktačná konzultantka Elvíra Baková. Taktiež mamičky majú možnosť si na webovej stránke nemocnice si stiahnuť letáčik o dojčení.  Nemocnica mamičkám vytvorila online poradňu dojčenia, kde je hlavnou snahou pomôcť  a usmerniť mamičky v domácom prostredí. Na všetky otázky mamičiek odpovedá už spomenutá odborníčka - vedúca sestra novorodeneckého oddelenia a profesionálna laktačná konzultantka Elvíra Baková.

 

 

Späť