Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno sa tento rok narodili prvé dvojičky - dievčatká

18.7.2022

V Nemocnici AGEL Komárno sa tento rok narodili prvé dvojičky - dievčatká Nemocnica AGEL Komárno v stredu, 13. júla 2022, privítala prvé dvojčatá narodené v tomto roku na tamojšom gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Mamičke Viktórii Zacharovej Lovászovej z Hurbanova sa narodili krásne dievčatká Eliška a Terezka.

Prvé z dvojice dievčatiek,  ktoré uzrelo svet,  bola Eliška. Narodila sa s mierami 2990 g  a 48 cm. Tri minúty po Eliške sa na svet  prihlásila aj Terezka z mierami 3170 g a 48 cm. Eliška a Terezka sú prvými detičkami svojich rodičov a na ich príchod sa veľmi tešila celá rodina.  

Námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti Nemocnice AGEL Komárno MUDr. Gabriela Filkóová a námestník pre úsek ošetrovateľstva PhDr. Csaba Bozsaky boli zablahoželať mamičke Viktórii ku krásnym bábätkám. „Prajeme mamičke veľa síl, veľa trpezlivosti, veľa zdravia pri výchove dievčat“ povedala námestníčka pre LPS MUDr. Filkoova Gabriela.

Za prvý polrok sa v komárňanskej nemocnici narodilo 412 detičiek.  U chlapcov prevládali mená  Daniel, Adam, Dávid, Levente, Teodor, Samuel, vyskytli sa aj zvláštne mená ako Ezel, Zion, Ruben či Hubert. U dievčat sú najobľúbenejšími menami  Hana, Sofia, Zoe, Viktória, Mia, z tých nezvyčajných  Aylin, Rea, Tia, Adala.

Komárňanská pôrodnica je medzi mamičkami mimoriadne obľúbená najmä kvôli empatickému prístupu celého personálu a ochote vyjsť v ústrety mamičkám v rámci ich požiadaviek, či už ide o predpôrodnú prípravu,  bonding, poradenstvo pri dojčení.

Späť