Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica od dnes povolila návštevy pacientov

22.4.2022

Pandémia ustúpila, Nemocnica AGEL Komárno urobila viaceré organizačné opatrenia. Najzásadnejšou informáciou je, že oddnes sú povolené návštevy pacientov v nemocnici. Výnimkou je, samozrejme, covidové oddelenie. Nemocnica realizovala organizačné zmeny, ktorých cieľom je návrat do normálneho režimu, aký bol pred vypuknutím pandémie. Naplno bežia aj plánované operácie.

S menšími prestávkami trval zákaz návštev pacientov v komárňanskej nemocnici takmer dva roky. Aktuálne sa nemocnica vracia k štandardnému režimu. „Od dnešného dňa sme povolili návštevy počas návštevných hodín, v pracovné dni aj cez víkend je to vždy medzi 14. a 16. hodinou. Každý pacient môže mať jednu návštevu po dobu 30 minút, pričom návšteva musí mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2 alebo FFP3,“ hovorí námestníčka riaditeľa pre liečebnú starostlivosť Nemocnice AGEL Komárno MUDr. Gabriela Filkóová.

Osobitný režim má gynekológia, tu je pozitívnou správou, že oteckovia majú povolenie byť pri pôrode. „Z hľadiska prevencie vyžadujeme antigénový test nie starší ako 24 hodín, ale v prípade náhleho pôrodu vieme antigénový test realizovať aj u nás na oddelení,“ doplnila G. Filkóová. Nemocnica naďalej poskytuje možnosť dať sa záujemcom v nemocnici otestovať proti koronavírusu, ako aj očkovať tromi druhmi vakcín.

Pandemická situácia v nemocnici je priaznivá. „K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 8 pacientom s koronavírusom, nikto si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Z radov kolegov je kvôli covidu na PN 5 ľudí,“ doplnila námestníčka.

Späť