Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica už ošetrila prvých ukrajinských pacientov. Pandemická situácia si stále vyžaduje organizačné zmeny

22.3.2022

Pandémia koronavírusu v regióne Komárna stále ovplyvňuje aj chod Nemocnice AGEL Komárno. Zdravotnícke zariadenie nemôže naplno realizovať plánovanú operatívu, hospitalizovaných je stále vyše dvadsať pacientov v covidom, chýba aj personál. V uplynulom týždni sa vplyvom vojny na Ukrajine objavili aj prví ukrajinskí pacienti, ktorých v nemocnici liečili. Platný je stále aj zákaz návštev.

„Pandémia je naďalej súčasťou nášho života, stále pribúda pomerne veľa chorých, na hospitalizáciách postup k lepšiemu zaznamenávame len pomaly, aj keď úmrtí je z dôvodu koronavírusu podstatne menej, čo je veľmi dôležité,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Zdravotníci sa aktuálne starajú o 24 pacientov s covidom, z nich 13 leží na kyslíkovom lôžku, 6 je suspektných, 2 sú umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti a stav 3 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Museli sme prijať rozhodnutie, že covidoví pacienti budú umiestnení na oddelení dlhodobo chorých, a to je komplet reprofilizované. Suspektní pacienti sú sústredení na internom oddelení. Je to z dôvodu, aby sme mohli realizovať bielu medicínu a plánované výkony,“ vysvetlil M. Jaška. 

Vzhľadom na vojnu na Ukrajine do nemocnice začínajú prichádzať  už aj prví ukrajinskí pacienti.

Na pediatrickej ambulancii bolo vyšetrených 10 detí pred nástupom do MŠ a školy, na gynekológii boli ošetrené 2 pacientky, ale nie rodičky. Hospitalizáciu nevyžadoval ani jeden pacient. Ukrajinskí pacienti majú zatiaľ nárok na neodkladnú čiže akútnu zdravotnú starostlivosť.

Späť