Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Počet covidových pacientov v komárňanskej nemocnici poklesol

14.3.2022

Nemocnica AGEL Komárno eviduje za uplynulý týždeň zlepšenie celkovej pandemickej situácie. Nemocnica rozbehla aj plánovanú operatívu, v nemocnici však stále platí zákaz návštev. Na základe príkazu ministra zdravotníctva je od piatku zrušené antigénové testovanie v mobilnom odberovom mieste za poplatok 5 EUR. Nemocnica však vyšla v ústrety záujemcom a otestovať antigénovými aj PCR testami bude aj naďalej možné pre samoplatcov.

„Za obdobie od začiatku tretej vlny pandémie sme v Nemocnici AGEL Komárno hospitalizovali 487 pacientov s potvrdeným koronavírusom, z nich 126 bolo zaočkovaných. V posledných dňoch sa situácia zlepšuje a k dnešnému dňu máme hospitalizovaných 10 pacientov s covid-19, 3 sa nachádzajú na jednotke intenzívnej starostlivosti s podporou dýchania a 4 sú suspektní,“ hovorí riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.  Zlepšenie nastalo aj medzi covid pozitívnymi zamestnancami, k dnešnému dňu má nemocnica výpadok 10 kolegov a žiadny nie je suspektný.

Za uplynulý týždeň v mobilnom odberovom mieste vykonali 267 PCR testov s pozitivitou 62%, v rámci antigénových testov bolo pozitívnych 19% testovaných. Od piatka 11. marca je v MOM komárňanskej nemocnice zrušené antigénové testovanie za 5 EUR. „Stalo sa tak na základe celoslovenského príkazu ministra zdravotníctva, budeme však testovať aj ďalej samoplatcov, a to tak PCR ako aj antigénové testy,“ uviedol riaditeľ M. Jaška.

Dobrou správou pre pacientov je aj rozbeh plánovanej operatívy, za uplynulý týždeň v nemocnici realizovali takmer stovku operácií, zatiaľ nebol zrušený zákaz návštev hospitalizovaných pacientov.

Späť