Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica má stále vyše dve desiatky pacientov s covidom, pre nezáujem zredukuje vakcinačné hodiny

7.3.2022

Nemocnica AGEL Komárno je stále v III. fáze reprofilizácie covidových lôžok a napriek celkovo lepšej pandemickej situácii, ochorenie ešte úplne neustupuje. Dokumentujú to čísla tak covid pozitívnych pacientov, ako aj zamestnancov. Nemocnica kvôli nezáujmu zo strany obyvateľov výrazne zredukuje časy určené na vakcináciu, klesá sa záujem o testovanie.

Hoci v povedomí obyvateľov pandémia už nie je témou dňa, z pohľadu zdravotníkov stále pretrváva a ovplyvňuje aj chod nemocnice. Aktuálne sa staráme o 24 pacientov s potvrdeným koronavírusom, z toho 18 leží na štandardných kyslíkových lôžkach, 4 si vyžadujú napojenie na UPV respektíve Hi-flow a 2 sú suspektní,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Podľa jeho predpokladov, covid v najbližších dňoch a týždňoch úplne nezmizne. Predpokladáme, že jedno covidové oddelenie budeme prevádzkovať ešte najmenej dva-tri mesiace,“ dodal M. Jaška.

Nemocnica za uplynulý týždeň podala len 109 vakcín proti koronavírusu a záujem stále klesá. Pretože potrebujeme našich zdravotníkov v nemocnici, redukujeme činnosť vakcinačného centra na jednu hodinu denne, nemôžeme si dovoliť plytvať časom a prácou zdravotníkov. Každý, kto bude chcieť, sa u nás môže zaočkovať každý pracovný deň medzi 13 a 14 hodinou.“

V rámci antigénových testov predstavuje pozitivita 6 % a z vykonaných PCR testov dosiahla pozitivita za uplynulý týždeň až 63 %.

Pomaly sa v rámci možností okrem akútnej, rozbieha aj plánovaná operatíva. V súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine nemocnica zatiaľ nezaznamenala ani hospitalizácie ani iné mimoriadne prípady.

Späť