Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dostala pre bábätká háčkované chobotničky

13.1.2022

Na novorodenecké oddelenie v Nemocnici AGEL Komárno pribudli milé darčeky pre novorodencov. Od dobrovoľníkov opäť dostali háčkované chobotničky, ktoré robia bábätkám v prvých dňoch ich života a ich mamičkám milú spoločnosť.

Mladé ženy Zsófia a Noémi  prišli do nemocnice už v roku 2017 s nápadom darovania novonarodeným deťom chobotničky, odvtedy v tejto milej tradícii pokračujú. Skrývala sa za ňou túžba pomôcť nielen predčasne narodeným bábätkám, aby mali milého spoločníka, ale potešiť aj všetky ostatné bábätká a aj ich mamičky. Podľa  potvrdených výskumov, farebné háčkované chobotničky pomáhajú novorodencom, aby sa cítili bezpečnejšie. Predčasne narodené deti, ktoré objímajú chobotnice v inkubátore, majú pravidelný tep, lepšie dýchajú a majú vyššiu hladinu kyslíka v krvi. Chápadlá chobotničiek zrejme pripomínajú deťom pupočnú šnúru a mäkká pletenina maternicu matky. „Dievčatá sa znovu ohlásili, že na základe pozitívnej spätnej väzby by chceli chobotničky priniesť opäť. Ich nápad sme privítali s nadšením a pokračuje dodnes. Počas piatich rokov nám priniesli nespočetné množstvo chobotničiek, aj teraz, v tejto situácii, nás obdarovali 200 kusmi krásnych farebných chobotničiek," hovorí vedúca sestra  novorodeneckého oddelenia komárňanskej nemocnice Elvíra Baková. 

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Komárno je stále viac vyhľadávané mamičkami. „Pochvaľujú si najmä prístup lekárov a sestier, ochotu a profesionalitu a tiež naše služby. A radi sa k nám vracajú, čo nás motivuje úroveň našej zdravotnej starostlivosti ešte zvyšovať,“ hovorí riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. 

Späť