Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno sa narodilo v roku 2021 viacej dievčat ako chlapcov

12.1.2022

Nemocnica AGEL Komárno zaznamenala vlani stúpajúcu tendenciu počtu pôrodov. V roku 2021 prišlo na svet 899 novorodencov. Zaujímavosťou je, že bolo viac dievčat ako chlapcov a niektoré bábätká dostali raritné mená.

Na počte narodených detičiek sa podpísala pandémia koronavírusu a tiež rekonštrukcia gynekológie. „Zohľadňujúc fakt, že naše oddelenie v roku 2021 cca  1,5 mesiaca fungovalo v obmedzenej prevádzke pre čiastočnú rekonštrukciu oddelenia, môžeme skonštatovať, že počet pôrodov má zvyšujúcu sa tendenciu. Svedčí o tom aj  veľký záujem rodičiek z iných, niekedy aj vzdialenejších miest republiky o našu pôrodnicu,“ hovorí optimistické informácie MUDr. Mamoun Amr, primár Gynekologicko  - pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Komárno.  

Celý tím Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia mal náročný rok aj preto, že aj medzi budúcimi mamičkami sa vyskytli covid pozitívne prípady. „V roku 2021 rodilo v našej pôrodnici 23 covid pozitívnych mamičiek, novorodenci okrem jedného neboli  infikovaní covid-19  vírusom, pri porovnaní II. a III. vlny  pandémie sme došli k záveru, že v III. vlne bolo viac komplikácii zo strany rodičiek v súvislosti s covid infekciou,“ uviedol primár GPO.

Najobľúbenejšie mená v roku 2021 boli pre dievčatá Viktória, Ema, Anna. Medzi chlapčenskými menami prevládali Damjan, Bence, Dominik. Objavili sa však aj zvláštne mená pre bábätká ako

Dante Leon, Emett, Konor, Maxim, Elliott, pre dievčatká to boli Apollónia, Ziva, Zamina, Elliana, Lexi, Laurent. Najväčším bábätkom v roku 2021 sa v Komárne narodil  chlapček Miloš s váhou 4880 g a dievčatko Viktória s váhou 4840 g.

Späť