Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Štedrý deň bol v Nemocnici AGEL Komárno pokojný. Najvyťaženejšie boli počas sviatkov pracoviská Urgentného interného a chirurgického príjmu

27.12.2021

Nemocnica AGEL Komárno má za sebou prvú časť sviatkov. Vianočné dni boli tento rok celkom pokojné, aj keď stále v znamení pandémie a starostlivosti aj o hospitalizovaných pacientov s koronavírusom. Počas 1. a 2. sviatku vianočného boli najvyťaženejšie najmä Urgentný príjem interný a chirurgický. Zdravotníci všetko zvládli vrátane organizácie chodu nemocnice a rozpisu služieb. Pre príbuzných hospitalizovaných pacientov sú tieto dni o to náročnejšie, že svojich blízkych nemôžu prísť v nemocnici kvôli zákazu návštev pozrieť. Rolu dôverníkov a tých najbližších teda prebrali práve zdravotníci.

Nemocnica AGEL Komárno počas Vianoc, rovnako ako každý rok, prepustila do domáceho liečenia všetkých pacientov, ktorých zdravotný stav to umožňoval. „Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 21 pacientom s koronavírusom, z toho stav 4 je tak závažný, že si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ hovorí námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti Mgr. Monika Nesziová.

Počas troch sviatočných dní boli vyťažené najmä pracoviská Urgentného  interného a chirurgického príjmu, ktoré prijali a ošetrili desiatky pacientov s ťažkými stavmi. „Na Štedrý deň sme len na Urgentnom internom príjme mali 19 pacientov, prevažne s poruchami srdcového rytmu, dýchavičnosťou, bolesťami na hrudníku, hypertenziou a dvoch pacientov pozitívnych na COVID – 19. Podobné čísla boli aj nasledujúce dni na každom pracovisku urgentného príjmu, naši kolegovia však tento nápor zvládli,“ dodáva Mgr. Nesziová.

Pozitívnou informáciou je, že počas uvedených dní boli prijatí len 6 pacienti s covid-19, čo dáva nádej, že sa situácia v regióne zlepšuje. Pravdou však je, že v tejto chvíli je ťažké predpokladať, aký bude vývoj v súvislosti s novým variantom koronavírusu omikron.

„Všetkým našim kolegom, aj tým, ktorí slúžia dnes a budú ešte do konca roka i na začiatku nového roku patrí veľké poďakovanie. Úprimne a hlboko si vážime, že dlhé mesiace bez zaváhania, aj keď smutní a vyčerpaní stále veria, že bojovať o každý jeden život a nevzdávať tento boj ani v jednom jedinom prípade, má význam,“ adresovala slová vďaky kolegom námestníčka komárňanskej nemocnice.

Späť