Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Nemocnica AGEL Komárno úspešná v Študentskej kvapke krvi. Za mesiac prišlo takmer 300 darcov najvzácnejšej tekutiny

29.11.2021

Nemocnica AGEL Komárno bola, napriek pandémii, úspešná v kampani Študentská kvapka krvi, ktorú zorganizovala v spolupráci so Slovenským červeným krížom. Za uplynulý mesiac prišlo takmer tristo dobrovoľných darcov darovať krv a najpotešujúcim faktom je, že vyše stovka z nich boli študenti stredných škôl z Komárna, Hurbanova a z Univerzity Selyeho v Komárne.

Študentská kvapka krvi poukazuje na dôležitosť osvojiť si v mladom veku návyk na pravidelné darovanie krvi, na potrebu pochopiť, aký je v nemocniciach dostatok krvi dôležitý. Táto akcia zároveň  vzdáva vďaku dobrovoľným príspevkovým dobrovoľníkom, ktorí svojim rozhodnutím  dokážu zachrániť životy ľudí. Hoci doba podobným akciám veľmi naklonená nie je, darcovia krvi chápu, že úrazy, každodenné operácie či iné závažné diagnózy nečakajú, najvzácnejšiu tekutinu musí mať nemocnica v zásobe každý deň. Aj preto sú v nemocnici nesmierne vďační každému jedného darcovi krvi, že im osud iných ľudí nie je ľahostajní.

 „Sme veľmi radi že v tejto neľahkej situácii si študenti a mladí ľudia našli v sebe odvahu a prišli darovať krv, nakoľko  tejto vzácnej tekutiny je stále veľký nedostatok. Krv je veľmi dôležitá pre našich pacientov, či sú to onkologickí pacienti, pacienti po operáciách, po úrazoch. V mene našich pacientov ďakujeme všetkým, ktorí prichádzajú k nám darovať krv." uviedla MUDr. Enikö Radi, primárka hematologicko-tranfuziologického oddelenia v komárňanskej nemocnici. „Máme početnú skupinu darcov do veku dvadsať rokov, ktorí darujú krv pravidelne, čomu sa veľmi tešíme. Spolu sa na tohtoročnej Študentskej kvapke krvi podieľalo 103 mladých darcov a nemocnica získala 51,5 litrov krvi, čo predstavu 103 jednotiek červených krviniek, 103 jednotiek krvnej plazmy,“ dodala skúsená odborníčka.

Späť