Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica už zvládla všetky odložené operácie Plánované operácie sa realizujú priebežne a nemocnica má ešte voľné kapacity

19.10.2021

Nemocnica AGEL Komárno počas prvej a druhej vlny pandémie, rovnako ako ostatné zdravotnícke zariadenia, nemohla realizovať plánované operácie. Súviselo to jednak s protipandemickými opatreniami, ale predovšetkým s nasadením všetkých zdravotníkov pri liečbe hospitalizovaných pacientov s koronavírusom. Po uvoľnení opatrení nemocnica rozbehla plánovanú operatívu medzi prvými a dnes hlási, že sa počas niekoľkých mesiacov podarilo všetky odložené operácie dobehnúť. A dokonca sú pripravení svoju operatívu navýšiť.

Počas oboch vĺn pandémie sa prioritne operovali urgentné stavy, plánované operácie podľa súčinnosti s aktuálnym stavom pacienta a tiež dostupnosti zdravotníkov, keďže mnohí boli tiež covid pozitívni,“ hovorí Miroslav Jaška, riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno. Po skončení ťažkého priebehu druhej vlny pandémie však nemocnica aj vďaka stimulu od zdravotnej poisťovne Dôvera urobila potrebnú zmenu organizácie, aby zmeškané operácie dobehla a pacienti sa svojho odloženého zákroku dočkali. „Vyšli sme pacientom v ústrety v maximálnej možnej miere, operovali sme každý deň so 100% naplnením našich kapacít. Spočiatku sa tento proces rozbiehal pomalšie, ale na konci leta sa nám podarilo všetky dlhodobo odložené operácie zvládnuť. Celkovo sme uskutočnili v období od januára do septembra 2422 operácií, boli to hlavne operačné výkony na tráviacom systéme 575, na pohybovom aparáte 641, pôrodnícke operačné výkony 477. Veľmi pekne by som chcel poďakovať všetkým pacientom, ktorí uvedené obdobie trpezlivo čakali,“ hovorí riaditeľ nemocnice.

Tretia vlna pandémie zatiaľ plánovanú operatívu nijak neovplyvnila. „Vďaka tomu, že v našej nemocnici máme zaočkovaných vyše 75 % zamestnancov, nepredpokladáme zásadný vplyv tejto tretej vlny na chod nemocnice. Operujeme podľa plánu a všetky druhy operácií,“ dodal M. Jaška a pripojil aj výzvu pre pacientov. „Viem, že obdobie nie je ľahké, ale zdravie je skutočne prvoradé, tí ktorí potrebujú operácie jednodňovej zdravotnej starostlivosti v odbore chirurgia, gynekológia a ORL sme tu pre nich, snažíme sa, aby svoj zdravotná problém čo najskôr vyriešili,“ dodal riaditeľ

Nemocnica má zazmluvnené všetky tri zdravotné poisťovne a ich poistencom poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnej miere. Zdravotná poisťovňa Dôvera poskytla nemocnici finančný stimul na rýchlejšie prekonanie dopadov pandémie. Tento krok vysvetľuje Marian Faktor, riaditeľ úseku vzťahov s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti v Dôvere: „Pandémia výrazne zasiahla celé zdravotníctvo, no najviac skomplikovala prácu v nemocniciach. Považovali sme za potrebné podporiť komárňanskú nemocnicu v jej snahe obnoviť všetku plánovanú zdravotnú starostlivosť.“

„V nemocnici vieme poskytnúť prvotné odborné konzultácie, predoperačné vyšetrenie, realizovať operáciu a zabezpečiť aj pooperačnú starostlivosť,“ deklaroval M. Jaška komplexnosť poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Pre všetkých pacientov, ktorí prichádzajú do nemocnice na plánovaný operačný zákrok platí, že musia mať PCR test nie starší ako 72 hodín, a to bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú očkovaní, alebo či koronavírus prekonali. V komárňanskej nemocnici stále platí zákaz návštev pacientov.

Späť