Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Zdravotníčka komárňanskej nemocnice získala ocenenie Zlatý Aeskulap

15.7.2021

Nemocnica AGEL Komárno má za sebou mimoriadne ťažké obdobie. Zdravotníci zažili kvôli pandémii koronavírusu režim ako nikdy doposiaľ. Ukázali svoju silu, odhodlanie, sebazaprenie a obrovskú dávku odvahy aj trpezlivosti pracovať vo veľmi ťažkých podmienkach dlhý čas. Vedúca sestra Oddelenia vnútorného lekárstva a čerstvá námestníčka pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Monika Nesziová si v uplynulých dňoch v Prahe prevzala najvyššie ocenenie Skupiny AGEL – Zlatý Aeskulap v kategórii sestra roka 2020. Získala ho predovšetkým za prácu s pacientmi na covid oddelení.

Bola som veľmi prekvapená týmto ocenením. Beriem to ako motiváciu do ďalšej práce, patrí však celému môjmu tímu, pretože starostlivosť o pacientov s ochorením covid-19 je tímová práca a ocenenie si zaslúži každý zamestnanec, ktorý sa staral o covid pacientov,“ uviedla M. Nesziová. „Toto obdobie bolo veľmi náročné a ťažké, zvládli sme to vďaka maximálnemu nasadeniu všetkých kolegov na oddeleniach,“ uviedla ocenená zdravotníčka.

Na oddelení vnútorného lekárstva pracuje M. Nesziová od roku 2014, oddelenie sa v marci 2020 reprofilizovalo na covidové oddelenie a fungovalo v takejto podobe počas oboch vĺn pandémie. „Prvá vlna pandémie bola mierna. Od septembra 2020 sa postupne počet covid pozitívnych pacientov zvyšoval, takže sme museli počet covidových lôžok rozšíriť,“ spomína Mgr. Nesziová, ktorá sama koronavírus prekonala. Vrchnú sestru si veľmi chvála aj kolegovia, že bola a je, aj na úkor svojho osobného voľna, stále nápomocná pri riešení úloh a problémov, ktoré každodenný život v nemocnici prináša.

„Som veľmi rád, že máme v našich radoch mnoho skvelých kolegov a som hrdý, že ocenenie Zlatý Aeskulap získala práve Monika Nesziová. Pandemické obdobie, paradoxne, ukázalo verejnosti, že zdravotníctvo musí byť na prvom mieste, že nemocnica v Komárne tu bola, je a bude pre svojich pacientov práve vďaka takýmto obetavým ľuďom,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška.

Späť