Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dnes otvára vynovené oddelenie dlhodobo chorých. Zdravotníci už zaočkovali takmer 38 000 ľudí proti koronavírusu

26.4.2021

Nemocnica AGEL Komárno po dvoch týždňoch rekonštrukcie spúšťa dnes činnosť vynoveného oddelenia dlhodobo chorých. Štatistiky hlásia stabilnú pandemickú situáciu, nemocnica má už len dvoch covid pozitívnych zamestnancov. Zdravotníci z Komárna sa podieľali na víkendovom otvorení veľkokapacitných vakcinačných centier v Šali a Štúrove, kde sa očkuje vakcínou Moderna.

„Za veľmi dlhé obdobie môžem konštatovať najnižšie číslo v počte kolegov s ochorením covid-19. K dnešnému dňu máme len 2 zamestnancov s koronavírusom a 1 je v karanténe,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Po dvoch týždňoch obmedzenia prevádzky na oddelení dlhodobo chorých nemocnica dnes obnoví jeho činnosť. „Využili sme priaznivé obdobie čo sa týka poklesu hospitalizovaných pacientov s koronavírusom a zrealizovali sme komplexnú rekonštrukciu kyslíkových rozvodov na tomto oddelení. Dáva nám to jednak možnosť zvýšenej starostlivosti pre seniorov, ale aj možnosť variovať tieto lôžka v prípade zhoršenia situácie s koronavírusom,“ vysvetlil stratégiu rozhodnutia M. Jaška. Aktuálne nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s koronavírusom, 9 sú suspektní a 5 sú umiestnení na umelej pľúcnej ventilácii alebo na neinvazívnej ventilácii.

Nemocnica, jej lekári a farmaceuti sú veľmi dôležití pri činnosti troch veľkokapacitných centier – poskytujú pomoc a súčinnosť pri testovaní v Nitre (vakcína AstraZeneca) a od víkendu už aj v Šali a Štúrove (vakcína Moderna). Za uplynulý víkend v týchto centrách zaočkovali vyše 5570 očkovancov. „Od začiatku očkovania, teda od 7. januára, sme podali celkovo u nás a v troch centrách 37 650 dávok vakcíny. Našou ambíciou je zvýšiť počet očkovaných aj v nemocnici Komárno denne na dvojnásobok a vieme zabezpečiť aj očkovanie vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Komárne, ktoré sa do budúcnosti pripravuje,“ uviedol riaditeľ nemocnice.

O pozitívnom trende vo vývoji pandemickej situácie hovoria aj celkové čísla z okresu Komárno, kde vykonali celkovo 36 825 testov  a zaznamenali len 67 pozitívnych výsledkov, čo je 0,18%. V komárňanskej nemocnici sa prišlo otestovať 156 ľudí PCR testami, pozitívny výsledok malo 19 z nich. Nemocnica otestovala aj všetkých svojich pacientov, z 515 testovaných mali koronavírus len 4.

Za uplynulý týždeň nemocnica urobila takmer 80 operácií, ambíciou je zvyšovať podiel tých plánovaných. Návštevy pacientov v nemocnici sú stále zakázané a naďalej platia aj prísne protiepidemické opatrenia.

Späť