Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Na mamografické vyšetrenie sa v komárňanskej nemocnici pacientky dostanú bez dlhého čakania

15.4.2021

Mamografia predstavuje dôležité vyšetrenie v prevencii rakoviny prsníka, ktoré by sa malo vykonávať u žien nad 40 rokov v dvojročných intervaloch. V Nemocnici AGEL Komárno je k dispozícii zrekonštruované mamografické pracovisko s digitálnym prístrojom a pacientky na vyšetrenie čakajú nanajvýš pár dní.

Karcinóm prsníka je v súčasnej dobe najčastejším zhubným ochorením žien. Systematický mamografický skríning je preventívne opatrenie, ktoré má pozitívny dopad na širokú skupinu obyvateľov v rámci skríningových programov. Mamografické vyšetrenia vykonávajú zdravotníci v príjemnom modernom prostredí. ,,Komfort našich pacientiek je pre nás veľmi dôležitý, preto je mamograf používaný v nemocnici nastavený tak, aby pacientky pri vyšetrovaní nepociťovali bolesť ako pred 10-20 rokmi. Veľkou výhodou je, že termíny vyšetrení poskytujeme aj do dvoch-troch dní od objednania,“ vysvetľuje riaditeľ komárňanskej nemocnice Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Vyšetrenie  je rýchle a bezbolestné. Pacientka pred vstupom do vyšetrovne vyplní dotazník a v kabínke sa vyzlečie do pol pása. Pracovníčka mamografie spraví štyri zábery z rôznych polôh a celková doba vyšetrenia je 5 až 10 minút. ,,Výsledky dostanú pacientky do dvoch dní a niektoré z nich sú potom poslané na sonografiu. V prípade potreby odobratia vzorky z prsníka ponúkame možnosť biopsie pod USG kontrolou na našom USG pracovisku, a to každú stredu,“ dopĺňa riaditeľ nemocnice.

Objednanie na vyšetrenie je veľmi jednoduché,  buď osobne na pracovisku, telefonicky na 035/7909311 na 035/7909612, alebo prostredníctvom online registračného formuláru na webstránke nemocnice.

Späť