Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno sa pandemická situácia zlepšuje

6.4.2021

Nemocnica AGEL Komárno zaznamenala počas uplynulých dní mierne zlepšenie celkovej pandemickej situácie. Poklesol tak počet covidových pacientov, ako aj ubudlo zamestnancov, ktorí boli na PN z dôvodu pozitivity na koronavírus. Nemocnica už vo svojom vakcinačnom centre a pri výpomoci vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Nitre zaočkovala spolu vyše 32 000 ľudí.

„Som veľmi rád, že môžem skonštatovať celkové zlepšenie pandemickej situácie v našej nemocnici. Aktuálne sa staráme o 35 pacientov s koronavírusom, z nich 27 je na bežnom lôžku, 2 sú napojení na neinvazívnu ventiláciu a 6 sú suspektní,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Miroslav Jaška.  Nemocnica už eviduje len 8 covid pozitívnych zamestnancov a 2 sú ešte v karanténe. „Je to prísľub vývoja do budúcna, veríme, že postupne budeme môcť časť našich intenzivistických lôžok pretransformovať späť pre bežných, necovidových pacientov. Veľmi ma teší, že koronavírus už neparalyzuje nemocnicu čo sa týka našich zamestnancov. Určite je to aj pozitívny dopad očkovania,“ dodal M. Jaška. 

Za uplynulý týždeň už nemocnica prekročila číslo 32 300 v počte zaočkovaných záujemcov, len počas víkendu pomohli komárňanskí zdravotníci pri vakcinácii 3320 ľudí vo veľkokapacitnom centre v Nitre. „Otestovali sme aj 1668 záujemcov antigénovými testami, 13 z nich bolo pozitívnych a urobili sme aj 240 PCR testov, pozitívny výsledok malo 41 testovaných,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Nemocnica, v ktorej stále platia protiepidemické opatrenia je pripravená vyjsť v ústrety a podieľať sa svojimi kapacitami na vytvorení veľkokapacitného očkovacieho centra v Komárne.

Späť