Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Nemocnica AGEL Komárno úspešne zvláda liečenie mladších pacientov s koronavírusom

15.3.2021

Stále vyše 40 pacientov v starostlivosti komárňanských zdravotníkov, pokles pozitívnych zamestnancov a intenzívne očkovanie aj testovanie. To je charakteristika aktuálnej pandemickej situácie v Nemocnici AGEL Komárno. Pretrváva aj trend, že do nemocnice sú prijímaní stále častejšie mladší pacienti s ťažkým priebehom koronavírusu, ich liečba je však úspešná, čo všetkých teší.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 42 covid pozitívnym pacientom.  Z nich 35 je umiestnených na bežných covidových lôžkach, z toho 5 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a 2 na neinvazívnu ventiláciu,“ objasnil riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Naďalej v nemocnici pribúda viac mladších pacientov s covidom. „Ide o nižšie ročníky, u ktorých je vývoj ochorenia stredne alebo až veľmi ťažký, darí sa nám však týchto pacientov úspešne liečiť, výsledky máme v tomto smere pozitívne,“ informoval riaditeľ nemocnice.  

Nemocnica už má na svojom konte vyše 9 000 zaočkovaných proti koronavírusu a vakcinácia je aj naďalej prioritou nemocnice. „Máme prepracovaný systém prípravy a kontroly vakcín v spolupráci s našou Nemocničnou lekárňou, fungujú nám viaceré vakcinačné tímy vrátane výjazdového do zariadení DSS,“ vysvetlil M. Jaška.  Nikto z očkovaných zatiaľ nemal závažnú reakciu.

V komárňanskej nemocnici aj naďalej funguje mobilné odberové miesto, za minulý týždeň vykonali 367 PCR testov, z nich 105 bolo pozitívnych a 1665 antigénových testov s pozitivitou v 32 prípadoch. Okrem bezplatného antigénového testovania je pre samoplatcov stále dostupný aj nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výteru z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať sa na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk

Späť