Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno zaočkovali počas víkendu aj 450 učiteľov. V posledných dňoch v nemocnici znamenali viacero prípadov ťažkého priebehu covid ochorenia u mladších ročníkov

22.2.2021

Nemocnica AGEL Komárno napriek extrémnemu vyťaženiu všetkých zamestnancov, vďaka operatívnym organizačným opatreniam vedenia, ako aj vďaka nasadeniu všetkých dostupných prostriedkov zatiaľ pandémiu koronavírusu zvláda. Chod nemocnice je zameraný na zvládnutie tak pacientov s koronavírusom, ako aj na poskytnutie urgentnej starostlivosti necovidovým pacientom. V posledných dňoch v nemocnici zaznamenali veľmi ťažký priebeh koronavírusu aj u mladších ročníkov pacientov. Počas víkendu nemocnica zaočkovala 450 učiteľov vakcínou AstraZeneca.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 53 pacientom s koronavírusom, z toho 7 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, 3 sú suspektní a čakajú na výsledok PCR testu,“ informoval riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Miroslav Jaška.  Nemocnica tiež eviduje 19 covid pozitívnych zamestnancov a 5 sú v karanténe. „Za uplynulý týždeň sme zaznamenali u viacerých mladších ročníkov pacientov s koronavírusom veľmi ťažký priebeh ochorenia, sú to pacienti do 50 rokov. Ich stav si vyžaduje umiestnenie na JIS, alebo dokonca na OAIM, je to nová skutočnosť v priebehu pandémie,“ vysvetlil M. Jaška. Zároveň v nemocnici poskytli urgentnú starostlivosť ďalším šiestim desiatkam necovidových pacientov na chirurgii a vyše 60 pacientov akútne ošetrili aj na internom oddelení, čo dokazuje, že situácia v regióne je vážna aj čo sa týka problémov pacientov  s inými diagnózami.

V sobotu sa Nemocnica AGEL Komárno aktívne zúčastnila na očkovaní pedagógov. „Zaočkovali sme 450 učiteľov z nášho regiónu vakcínou AstraZeneca, vakcinácia bola plynulá, bez problémov,“ informoval riaditeľ nemocnice, ktorá je oficiálnym vakcinačným centrom.

Nemocnica naďalej poskytuje možnosť dať sa bezplatne otestovať antigénovým testom. Antigénové Testovanie prebieha každý pracovný deň od 8.00 hod do 16.00 hod s krátkou obedňajšou prestávkou. Na antigénové testovanie testovanie je potrebné sa vopred objednať  na www.korona.gov.sk, už nie je možné len prísť na miesto a počkať v rade. V tesnej blízkosti je možné sa dať otestovať aj PCR testom, aj na tento test je nutné sa objednať,   pre samoplatcov stojí test 65 EUR Po výtere z nosa a nosohltana testovaný do 24 hodín dostane mailom výsledok, ktorý je v troch jazykových mutáciách a do sms správy jedinečný kód na otvorenie správy v emaily. V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 vo vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Komárno je potrebné sa objednať a vyplniť registračný formulár na portáli www.korona.gov.sk

Späť