Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej pôrodnici sa počas minulého roka narodilo viac ako 900 bábätiek

8.1.2021

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici AGEL Komárno je neustále vyhľadávaným miestom, kam prichádzajú rodiť budúce mamičky zo širokého okolia, dokonca v mnohých prípadoch aj zo vzdialených miest. Počas roka 2020 sa tu narodilo 915 bábätiek.

„Počet pôrodov na našom oddelení počas minulého roka síce o niečo klesol, ale je to zapríčinené práve epidemiologickou situáciou. Sme veľmi radi, že nás vyhľadávajú mamičky  nielen z Komárna, ale ak je to možné, tak aj zo širokého okolia a odchádzajú od nás s bábätkami spokojné,“ hovorí Elvíra Baková, vedúca sestra oddelenia neonatológie. V minulom roku v komárňanskej pôrodnici prevažovali chlapci, bolo ich 477 a dievčatiek sa narodilo 438. Z celkového počtu novorodeniatok to bolo 11 dvojičiek.

Žiaľ, počas pandémie nie je možné organizovať predpôrodný kurz pre mamičky, zakázané sú momentálne aj návštevy a sprievod pri pôrode. Nemocnica k týmto krokom pristúpila vzhľadom na epidemiologickú situáciu.

Späť