Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici je veľký záujem o antigénové testovanie

20.11.2020

Nemocnica AGEL Komárno zriadila od 16.11.2020 novembra mobilné odberové miesto na bezplatné testovanie širokej verejnosti. Už prvé dni jeho prevádzky ukázali veľký záujem o testovanie. Nemocnica aj naďalej poskytuje aj možnosť testovania PCR testami tak pre pacientov s covid pasom, ako aj samoplatcov.

„Na základe zmluvy o spolupráci medzi Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky a našou nemocnicou sme v pondelok spustili na našom mobilnom odberovom mieste aj testovanie občanov antigénovými testami“, hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Miroslav Jaška. Odberné miesto sa nachádza priamo v areáli nemocnice, v zadnom vchode P pavilónu a je iné ako stále aktuálne miesto pre testovanie PCR testami a samoplatcov.  Nemocnica vyšla v ústrety všetkým, ktorí chcú mať možnú prítomnosť koronavírusu zistenú do 15 minút. Bezplatne sa dať otestovať sa dá každý pracovný deň od 8.00 hod do 16.00 hod s krátkou obedňajšou prestávkou. Nie je potrebné sa vopred objednať, stačí prísť a postaviť sa do radu.

„O testovanie v komárňanskom odbernom mieste je veľký záujem. ,,Za prvé 3 dni  sme otestovali 449 záujemcov o antigénové testy. Ďalších 292 ľudí prišlo na PCR testy,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno. V nemocnici aktuálne evidujú 27 pozitívnych pacientov, kapacita covid oddelenia je už maximálne naplnená. Kvôli pozitívnemu testu na koronavírus zatiaľ nemôže pracovať 48 komárňanských zdravotníkov, chod nemocnice sa však darí udržať.

Späť