Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Epidemiologická situácia v Nemocnici AGEL Komárno sa zlepšuje Viaceré oddelenia opäť fungujú v štandardnom režime

18.11.2020

Nemocnica AGEL Komárno bola v uplynulých dňoch vystavená kritickej situácii v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Vzhľadom na vyšší počet COVID pozitívnych zamestnancov ako aj pacientov nemocnica prijala viaceré organizačné opatrenia. Pozitívnou správou je, že aktuálna situácia sa postupne zlepšuje, viaceré oddelenia obnovili svoju činnosť, znižujú sa aj počty zamestnancov s koronavírusom.

,,V súčasnosti evidujeme 27 pacientov s koronavírusom a 6 s podozrením na COVID-19. Vírus má ešte 44 našich zamestnancov, ďalší 9 sú v karanténe,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Skvelou správou pre pacientov je, že do pôvodného stavu a normálneho režimu svojej činnosti sa už vrátilo neurologické aj onkologické oddelenie, svoju činnosť obnovila aj chirurgická jednotka intenzívnej starostlivosti. ,,Od pondelka bude v riadnom režime fungovať aj chirurgické oddelenie, vytvorili sme už aj dva operačné dni v týždni pre jednodňovú zdravotnú starostlivosť a plánované operácie,“ dodáva riaditeľ. Ambulancie naďalej fungujú bez obmedzení, stále však platí zákaz návštev  v nemocnici. Situácia na internom oddelení, ktoré zabezpečuje zdravotnú starostlivosť o COVID pozitívnych pacientov zostáva naďalej veľmi vážna, a  na tomto oddelení je kapacita na svojej kritickej hodnote.

Široká verejnosť sa môže na prítomnosť koronavírusu otestovať v mobilnom odberovom mieste  priamo v nemocnici bezplatným antigénovým testom. To je v prevádzke od pondelka do piatku, v čase od 08:00 do 16:00 hod. s polhodinovou obedňajšou prestávkou. Objednávať sa nie je pri  tomto druhu testu potrebné, stačí prísť a postaviť sa do radu. Výsledok antigénového testu je k dispozícii do 15 minút. Nemocnica vykonáva aj platené PCR testy pre objednaných pacientov s covid pasom, resp. pre samoplatcov.

Späť