Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici otestovali počas víkendu 1900 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale ochota a profesionálny prístup zdravotníkov

2.11.2020

Nemocnica AGEL Komárno sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za jeden deň celkovo odobrali zdravotníci vzorky 1900 testovaným, z nich 44 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných. Ďalších 26 zdravotníkov podali pomocnú ruku ako členovia odberových tímov v meste.

,,V našom mobilnom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ako aj príbuzní našich zamestnancov. V ambulancii ORL  boli odobraté aj platené PCR testy,“ hovorí námestníčka pre úsek ošetrovateľskej starostlivosti Nemocnice AGEL Komárno Jana Ondrišová. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorým to zdravotný stav umožňoval.

Okrem toho nemocnica aktuálne eviduje 30 pozitívnych pacientov, z nich zatiaľ nikto nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívnych je celkovo  65 zamestnancov. 

,,Rada by som úprimne poďakovala všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, trpezlivosť a vytrvalosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov. Napriek únave nechýbal mnohým na tvárach úsmev, aj keď pod rúškami či štítmi sa dal skôr vyčítať z očí a hlasu,“ dodala  Jana Ondrišová. Kvôli konkrétnym výsledkom testovania a aktuálnemu počtu covid pozitívnych zamestnancov nemocnica zrealizovala organizačné zmeny na jednotke intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia jej dočasným uzatvorením.

Späť