Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Nemocnica v Komárne je v rámci druhej vlny koronavírusu pripravená

28.9.2020

Nemocnica AGEL Komárno v súvislosti s druhom vlnou pandémie koronavírusu opätovne prijala preventívne opatrenia a prijala potrebné kroky, ktoré sa týkajú organizácie a chodu nemocnice. Ich cieľom je ochrániť zamestnancov nemocnice, ako aj iných pacientov a zabrániť tak ďalšiemu prípadnému šíreniu koronavírusu COVID-19.

Napriek tomu, že  okres Komárno sa aktuálne nachádza v zelenej zóne,  vedenie nemocnice s primármi oddelení  urobilo opatrenia pre izolovanie možných pacientov s podozrením na koronavírus tak na štandardných oddeleniach,  ako aj na jednotke intenzívnej starostlivosti.  ,,Nemocnica AGEL Komárno má pripravených 12 suspektných lôžok tak, aby boli odizolovaní od ostatných pacientov a takto isto  aj 3 lôžka na JIS/OAIM,“ hovorí riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. 

Vedenie nemocnice sa rozhodlo k preventívnej  reorganizácii preto,  aby sa vylúčili  obavy pacientov, ktorí potrebujú nielen akútnu zdravotnú starostlivosť,  ale aj plánovanú hospitalizáciu. ,,Aby sa neobávali možnej nákazy COVID-19 od pacientov s podozrením na koronavírus,“ vysvetlil riaditeľ.

V nemocnici je možné sa dať otestovať na prítomnosť koronavírusu COVID-19, testy sa realizujú počas pracovných dní. V nemocnici naďalej platí zákaz návštev pacientov s možnou výnimkou pre pacientov v terminálnom štádiu. Chod nemocnice inak nie je nijak obmedzený, vykonávajú sa akútne aj plánované operačné zákroky, avšak so sprísneným režimom na dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení.

Späť