Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica dostala stovky plienok

22.9.2020

Aj napriek tomu, že je tento rok kvôli pandemickej situácii náročnejší a hektickejší, sú ľudia a občianske združenia ochotní si pomáhať. Dôkazom toho je dar od Nadácie Križovatka, ktorá nezištne venovala Nemocnici AGEL Komárno takmer 370 plienok.

Plienky Pampers od nadácie putovali priamo na oddelenie, kde sú tí najmenší pacienti. Dodané boli plienky dvoch veľkostí, od 1-2,5 kilogramu a od 2-5 kilogramov. Vedenie nemocnice aj personál novorodeneckého oddelenia tento dar veľmi oceňujú. ,,Ďakujeme Nadácii Križovatka za tento dar  vo forme plienok pre naše novorodenecké oddelenie, zároveň sa chceme poďakovať za  našu dlhoročnú spoluprácu,“ hovorí  MUDr. Ingrid Moravcová, vedúca lekárka oddelenia.

Počet narodených detí v roku 2020 bol  zatiaľ 664. Pôrodnica v komárňanskej nemocnici patrí v regióne  medzi budúcimi mamičkami k vyhľadávanému miestu. ,,Sme veľmi radi, že našu pôrodnicu aj naďalej vyhľadávajú mamičky nielen z Komárna a odchádzajú spokojné,“ hovorí Mgr. Zuzana Szabóová, vedúca pôrodná asistentka. ,,Mamičkám sa snažíme vychádzať v ústrety a poskytujeme im aj rôzne novinky, napríklad metódu bondingu aj pri cisárskom reze. V budúcnosti plánujeme rekonštrukciu pôrodnej sály,“ vysvetľuje MUDr. Mamoun AMR, primár oddelenia.

Späť