Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Komárne použili pri operácii konečníka ako prví na Slovensku najnovší prístroj

27.1.2020

Nemocnica Komárno s.r.o. člen skupiny AGEL, si na svoje konto pripísala ďalšie prvenstvo. Vo štvrtok, 23. januára na tamojšom chirurgickom oddelení použili pri onkologickej operácii najmodernejší typ cirkulárneho staplera ECHELON CIRCULAR POWERED STAPLER. Nemocnica Komárno bola jedna z dvoch prvých na Slovensku, ktoré v rovnaký deň vykonali tento druh operácie.

Pacientom bol 80-ročný muž, ktorý trpel onkologickým nálezom a musela mu byť chirurgicky odstránená veľká  časť konečníka. Pri konštrukcii spojenia zbytku konečníka s hrubým črevom  bol použitý práve najnovší stapler. „ Je to chirurgický nástroj určený k mechanickému zošitiu oboch koncov  t.j. konečníka a hrubého čreva“, hovorí primár Chirurgického oddelenia Nemocnice Komárno MUDr. Gustáv Škodáček. Ide o najmodernejší a najbezpečnejší prístroj na konštrukciu črevnej anastomózy. ,,Operácia prebehla bez komplikácií. Zvedením uvedeného typu prístroja sa operácia urýchli a navyše sa minimalizuje riziko komplikácii. Je to veľký prínos v bezpečnosti a liečbe pacientov s rakovinou konečníka“, dodáva primár Škodáček s tým, že pacient sa má po operácii dobre.

Rakovina hrubého čreva a konečníka je druhým najčastejším nádorovým ochorením na Slovensku a jedno z troch najčastejších onkologických ochorení vôbec. Aj keď tento typ rakoviny najčastejšie postihuje ľudí po 50-ke čoraz častejšie postihuje aj mladších.  Na chirurgickom oddelení v Komárne ročne operujeme viac ako 100 pacientov s rakovinou konečníka a hrubého čreva.

Nemocnica Komárno s.r.o.  systematicky buduje a rozvíja činnosť svojho Komplexného onkologického centra v regióne južného Slovenska.  Príkladom  je investícia do najmodernejšieho lineárneho urýchľovača, ktorý sa vynikajúco osvedčil už v prvom roku svojej činnosti, kedy sa podarilo odliečiť takmer 900 pacientov. Revitalizuje sa aj samotné  onkologické oddelenie, v blízkej dobe onkocentrum predstaví novú koncepciu  prípravy a podávania cytostatík,  ako aj nový koncept operačných sál.

Späť