Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Nemocnica Komárno zrekonštruovala pavilón internistických disciplín

5.6.2019

Nemocnica Komárno, člen skupiny AGEL, obnovila celý pavilón internistických disciplín, investícia do modernizácie si vyžiadala celkovo takmer 5,2 milióna eur, z toho 662-tisíc eur bolo použitých na nákup mobiliáru a prístrojovej techniky. Obsiahla rekonštrukcia trojposchodovej budovy bola spolufinancovaná sumou 875-tisíc eur zo strany Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Modernizácia zahrňuje komplexnú obnovu a zateplenie vonkajšej časti budovy,  kompletnú výmenu okien, sanitárnej techniky, elektrických rozvodov, podlahovej krytiny, termoregulácie, vzduchotechniky, ktorej  súčasťou je inštalácia klimatizácie. Práve tá  zabezpečí zlepšenie tepelného štandardu pre pacientov i počas náročnejších letných mesiacov.

„Pavilón internistických disciplín zahŕňa akútne lôžka, vyšetrovne primárov a lekárov, sesterské izby, priestory pre obslužné úkony, pacientske izby, ambulancie a urgentný príjem. Celkom nové je jeho vybavenie,  väčšina postelí sú elektricky polohovateľné a antidekubitárne. To ocení hlavne stredný a nižší personál v každodennej práci a prinesie i pohodlie pre pacientov pri polohovaní.  Na skvalitnení zdravotnej starostlivosti sa bude podieľať okrem špeciálne vyškoleného personálu aj najmodernejšia medicínska technika. K zvýšenému štandardu prispeje taktiež recepcia s elektronickými objednávkovými a vyvolávacími systémami, ktoré umožnia lepšiu orientáciu a manažment pacienta,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška, MPH, riaditeľ Nemocnice Komárno.

Nový pavilón internistických disciplín poskytne priestory pre oddelenie vnútorného lekárstva, neurologické oddelenie a oddelenie geriatrie včítane jednotiek intenzívnej starostlivosti oddelení vnútorného lekárstva a neurológie. Predpokladom je, že spolu tieto pracoviská hospitalizujú mesačne viac  ako 400 pacientov. Súčasne nové ambulancie prinesú oveľa väčší komfort pacientov.

Oddelenie vnútorného lekárstva poskytuje širokú škálu diagnostickej a liečebnej starostlivosti, a to pri ochoreniach srdcovocievnych, tráviacich, hematologických aj nefrologických. Ročne sa na tomto oddelení hospitalizuje cez  dvetisíc pacientov.

Neurologické oddelenie, ktoré ročne lieči viac ako tisícdvesto pacientov, je základným článkom v systéme viacstupňovej starostlivosti o pacientov s neurologickými ochoreniami. V regióne poskytuje komplexnú diagnosticko-terapeutickú a následnú starostlivosť o pacientov s náhlymi cievnymi mozgovými príhodami, so záchvatovými ochoreniami, neurodegeneratívnymi, neurometabolickými, neuromuskulárnymi, demyelinizačnými, zápalovými, nádorovými ako aj vertebrogénnymi.

Na geriatrické oddelenie sa prijímajú pacienti s viacerými ochoreniami nad 65 rokov a všetci interní pacienti nad 80 rokov. Ročne sa na tomto oddelení hospitalizuje takmer tisíc pacientov.

Nemocnica Komárno s viac ako 110-ročnou históriou je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110-tisíc . obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje  pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 23 ambulanciách a 10 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.

Späť