Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Študentskú kvapku krvi darovalo v Komárne 78 mladých dobrovoľníkov

22.11.2018

Nemocnica Komárno, člen skupiny AGEL, získala za posledný mesiac počas aktivít zameraných na mladých ľudí 35 litrov krvi.

Študentská kvapka krvi  poukazuje na dôležitosť osvojiť si v mladom veku návyk na pravidelné darovanie krvi, na potrebu dostatku krvi a vzdáva vďaku dobrovoľným bezpríspevkovým dobrovoľníkom, ktorí svojim rozhodnutím dokážu zachrániť životy ľudí. Kampaň taktiež apeluje na vyzdvihnutie potreby bezpečného darcovstva krvi a upozorňuje, že iba pravidelný dobrovoľný  darca je zárukou bezpečného zdroja krvných zásob.

„Sme radi, že študenti a mladí ľudia našli v sebe odvahu a prišli na odber, nakoľko tejto tekutiny nikdy nie je dosť. V mene našich pacientov ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť osvetu a myšlienky založené na princípoch dobrovoľníctva,“ uviedla MUDr. Enikö Radi, primárka hematologicko-tranfuziologického oddelenia v komárňanskej nemocnici. 

,,Máme početnú skupiny  darcov do veku dvadsať rokov, ktorí darujú krv pravidelne, čomu sa veľmi tešíme. S potrebou pomáhať a podeliť sa o najvzácnejšiu tekutinu na svete sa zoznámili práve vďaka celoslovenským kampaňovým aktivitám. Dalo by sa povedať, že komárňanskí študenti tvoria veľkú časť našej miestnej  darcovskej základne," dodala MUDr. Enikö Radi.

Spolu sa na tohtoročnej Študentskej kvapke krvi podieľalo 78 mladých darcov a nemocnica získala 35 litrov krvi, a to predstavuje 78 jednotiek červených krviniek a 78 jednotiek krvnej plazmy. Akcie sa zúčastnili študenti troch stredných škôl a jednej univerzity, ktoré sídlia v Komárne.

 

 

 

Späť