Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica slávnostne otvorila na gynekologicko-pôrodníckom oddelení štyri celkom nové nadštandardné izby

19.2.2016

Všeobecná nemocnica Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL SK, dnes, 18. februára 2016, slávnostne otvorila štyri celkom nové, priestranné a moderne zariadené nadštandardné izby na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Renovovala sa aj vstupná hala, prístupová chodba, pracovňa pre sestry a observačná izba na novorodeneckom oddelení. Celková investícia na zveľadenie priestorov vyšla nemocnicu na viac ako 75 tisíc EUR.

Slávnostné prestrihnutie pásky vykonali dlhoročný primár MUDr. František Tóth, vedúca pôrodná asistentka Magdaléna Szépeová a riaditeľ Všeobecnej nemocnice Komárno Mgr. Viktor Dudáš, ktorý sa poďakoval celému skvelému pracovnému kolektívu za starostlivosť o oddelenie a pacientky. Všetci prítomní ocenili, že renovácia prebehla bez väčších problémov a  pacientky získali kvalitnejšiu starostlivosť, lekári a zdravotnícky personál moderné zázemie pre ich prácu.

Renovácia priestorov trvala päť mesiacov a 4 nové nadštandardné izby, boli zriadené vzhľadom k neustále rastúcemu záujmu o túto službu zo strany pacientiek a ich rodiny.  „V priestoroch bola kompletne vymenená celá elektroinštalácia, vodoinštalácia, podlaha, došlo k zníženiu stropov a všetky miestnosti boli vymaľované príjemnou teplou farbou. Nadštandardné izby sú zariadené polohovateľnou posteľou ovládanou na diaľkové riadené, moderným nočným stolíkom, šatníkovou skriňou, zástenou zo svetlom na čítanie. Komfort pacientiek poskytuje samostatné sociálne zariadenie, kuchynský kútik s chladničkou, rýchlovarnou kanvicou, mikrovlnkou. Samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet. Nakoľko novovytvorené nadštandardné izby slúžia pre šestonedieľku s novorodencom v systéme rooming-in k vybaveniu izieb patrí aj prebaľovací pult s úložným priestorom, vanička pre novorodencov ako aj dizainovou postieľkou. Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bolo zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientky tohto regiónu. Vďaka tomu, že sú tieto izby na samostatnej chodbe pacientky získajú súkromie nielen na izbe, ale aj na chodbe,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

V rámci renovácie oddelenia došlo tiež k zveľadeniu podmienok pre prácu pôrodných asistentiek. Pracovňa pre pôrodné asistentky bola vybavená novým zariadením, ktoré dotvára príjemné pracovné prostredie. Ďalej sa vynovila aj observačná izba na novorodeneckom oddelení, ktorá slúži na ošetrenie a pozorovanie novorodencov. „Nové nadštandardné izby vytvárajú pre naše pacientky súkromný priestor, kde budú na izbe  s novorodencom,“ dodala vedúca pôrodná asistentka Magdaléna Szépeová s tým, že v mene svojich pacientiek ďakuje vedeniu nemocnice za túto modernizáciu, ktorá prinesie ešte väčšiu spokojnosť a pohodlie pacientiek.

História gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia siaha až do obdobia roku 1902. Gynekologicko–pôrodnícke oddelenie svojím vybavením zodpovedá súčasným požiadavkám kladeným na komplexnú starostlivosť o ženu a novorodenca. Poskytuje liečebnú starostlivosť všetkým ženám s gynekologickými ochoreniami, tehotným ženám, rodičkám a šestonedieľkam. Pre šestonedieľky je k dispozícii plne vybavený rooming-in so 16 lôžkami a štyrmi lôžkami bez rooming-inu. Ďalších 15 lôžok je určených pre pacientky s rizikovou graviditou a pacientky s gynekologickým ochorením. Pôrodnícka časť ponúka psychofyzickú prípravu pre tehotné,  prehliadku a poučenie pred pôrodom, aj pre otca alebo blízkeho príbuzného. Možnosť prítomnosti pri pôrode a zotrvania pri rodičke v samostatnom boxe pred a po pôrode. Počas prvej doby pôrodnej je možnosť využitia rôznych pomôcok a alternatív, napr. využitie pôrodnej vane - forma hydroterapie.

Späť