Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Špičkový sonografický prístroj so špeciálnou sondou skvalitní kardiologickú ambulanciu komárňanskej nemocnice

31.8.2015

Nový špičkový sonografický prístroj so špeciálnou transezofageálnou sondou určený na vyšetrenie širokého spektra ochorení srdca a ciev zakúpila, v týchto dňoch, Všeobecná nemocnica Komárno, prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená skupinou AGEL. Kardiologický ultrazvukový prístroj Prosound Alpha 6 ST ALOKA kardio za 55 tisíc eur dokáže práve vďaka transezofageálnej sonde poskytnúť kvalitnejší obraz pre blízkosť k srdcu.

Hlavnými výhodami tohto prístroja je jeho mobilita, väčšie rozlíšenie zobrazenia, je vybavený digitálnym softvérom a nález sa dá posielať cez počítač. Vyšetrenie trvá v priemere 15 minút, v  prípade zložitej diagnostiky aj dlhšie. „Teší náš, že vedenie nemocnice pristúpilo k zakúpeniu nového ultrazvukového prístroja, ktorý slúži v súčasnosti na diagnostiku rôznych ochorení srdca a ciev a tiež zakúpenie transezofageálnej sondy, ktorou je možné presnejšie diagnostikovať ochorenia srdca a zobrazovať aj tie súčasti srdca, ktoré nie sú dostupné pri bežnom echokardiografickom vyšetrení cez hrudnú stenu.Transezofageálna echokardiografia (TEE) je špeciálne upravená sonda zavedená do pažeráka a žalúdka. Slúži tiež k posúdeniu závažnosti chlopňových chýb, je oveľa presnejšia pri vylúčení endokarditíd (zápalov vnútornej srdcovej blany), ako aj pri hľadaní kardiálnej príčiny embolických chorôb ako sú napríklad opakované cievne mozgové infarkty alebo tzv. TIA – nedokrvovanie mozgu. Túto diagnostickú metódu nemajú okolité nemocnice vo svojom portfóliu, a preto sme pripravení vykonávať toto vyšetrenie aj pre ich pacientov,“ uviedol lekár kardiologickej ambulancie MUDr. Marián Lacko.

Kardiologická ambulancia v komárňanskej nemocnici zabezpečuje ambulantnú kardiologickú odbornú starostlivosť, diagnostiku, liečbu, pravidelné sledovanie pacientov so závažnými formami ochorení srdcovo – cievneho systému a konziliárne služby pre pacientov hospitalizovaných v nemocnici. „Dlhodobá podpora skvalitňovania technického zázemia našej nemocnice posúva jej zdravotnú starostlivosť dopredu, v čom budeme aj naďalej pokračovať,“povedal riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

Všeobecná nemocnica Komárno s viac ako 110-ročnou históriou je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110 tisíc obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 11 lôžkových oddelenia, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 23 ambulanciách a 10 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.

Späť