Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Vďaka finančnému daru od spoločnosti COM-KLIMA, bol zakúpený špeciálny prístroj pre detských pacientov komárňanskej nemocnice

9.2.2015

Zamestnanci spoločnosti COM-KLIMA potešili a obdarovali detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK. V rámci tomboly na svojom vianočnom večierku sa im podarilo vyzbierať 1030 EUR pre detské oddelenie v Komárne. Vedenie za tento finančný dar zakúpilo špeciálny prístroj na presné dávkovanie liečiv pre najmenších pacientov.

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako tisíc pacientov. „V mene všetkých hospitalizovaných pacientov by som sa chcela veľmi pekne poďakovať za štedrosť zamestnancov spoločnosti COM-KLIMA. Sme veľmi radi, že sa nás rozhodli takýmto spôsobom podporiť. Vďaka ich finančnému daru sme zakúpili špeciálny prístroj na dávkovanie liečiv - injektomat, ktorý je ľahký, jednoducho ovládateľný s vysokým výkonom. Vďaka tomuto prístroju môžeme presne dávkovať liečivo v presných intervaloch, čo je pri detských pacientoch veľmi dôležité, keďže sa im oproti dospelých pacientom často dostávajú lieky v menších dávkach. Nový prístroj pomáha aj zvýšiť bezpečnosť pacientov nakoľko na každé nesprávne nasadenie striekačky, alebo v prípade ukončenia dávky prístroj upozorní alarmom a preruší činnosť pumpy,“ vysvetľuje vedúca sestra detského oddelenia PhDr. Eleonóra.

Spoločnosť COM-KLIMA, ktorá sa zaoberá predajom klimatizácií a vzduchotechniky, začala svoju činnosť na slovenskom trhu a v komárňanskom regióne už pred vyše 15 rokmi. „Naša firma už dlho úspešne pôsobí na Slovensku a v Maďarsku a chceli sme nejakým spôsobom podporiť našu komunitu v meste Komárno, kde žijeme. Preto sme sa rozhodli venovať výťažok z tomboly na vianočnom večierku, na ktorý sa vyzbierali zamestnanci, už druhý rok detskému oddeleniu Všeobecnej nemocnice v Komárne“ uviedol Ing. Tomáš Hodúr, majiteľ COM-KLIMA, s.r.o.

Detské oddelenie v rámci komárňanskej nemocnice bolo založené v roku 1947. Má 30 lôžok, kde sú prijímaní pacienti vo veku od 0 do 19 rokov. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a TV, knižnicu.

Späť