Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici dnes oslavuje ,,svoj deň“ takmer stovka lekárov

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Komárno pracuje takmer stovka lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V komárňanskej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre takmer 110-tisíc obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu pracuje 91 lekárov, z toho iba o niečo prevažujú muži. ,,Niektorí z nich u nás pracujú viac ako 43 rokov, v septembri dokonca odišiel do dôchodku pán doktor, ktorý v našej nemocnici pracoval celých 50 rokov,“ hovorí Mgr. Miroslav Jaška, MPH, riaditeľ nemocnice. Tento rok rozšírili svoj tím o desať nových lekárov. Situácia v zdravotníctve je však taká, že aj v Nemocnici AGEL Komárno im posily chýbajú. ,,Každé oddelenie má  rozdielnu potrebu, všeobecne možno konštatovať, že žiadne oddelenie nie je v kritickom stave, ktorý by ohrozoval prevádzku.  Chýbajú ako absolventi, tak aj atestovaní lekári. Celkovo je problém spôsobený dlhodobo nižším počtom  absolventov v regionálnych nemocniciach. Všeobecne sú to  najmä  internisti a doktori z chirurgických odborov,“ vysvetľuje MUDr. Rudolf Pelikán, námestník riaditeľa nemocnice.

Pracovať ako lekár a denne zachraňovať životy si vybrala aj Angela Nagy Potásch, lekárka z Centra pre poruchy rovnováhy. ,,Pokiaľ si pamätám, vždy som snívala o tom, že sa stanem lekárkou.  Chcela som pomáhať ľudom a starať sa o ich ťažkosti, a to aj napriek tomu, že v rodine nemám žiadneho lekára, ktorý by bol pre mňa inšpiráciou vybrať si toto povolanie. Jednoducho to bol môj sen a presvedčenie,“ hovorí MUDr. Potásch. Pomáhať ľuďom bola motivácia aj pre jej kolegu, MUDr. Rudolfa Balka z Neurologického oddelenia. ,,Vždy som chcel mať zmysluplné povolanie. Okrem iného ma už dlho zaujímalo, ako funguje ľudské telo a z neho pre mňa najzaujímavejšie boli záhady fungovania ľudského mozgu. V neposlednom rade som chcel pomáhať ľudom. Voľba  bola v takomto prípade jasná – budem lekár,“ prezradil MUDr. Balko svoju cestu k medicíne.  

Nemocnica AGEL Komárno s viac ako 110-ročnou históriou je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje našim pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 23 ambulanciách  a 10 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť