Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica podala už sto tisíc vakcín proti koronavírusu

7.6.2021

Nemocnica AGEL Komárno prekonala dôležitý medzník vo vakcinácii proti koronavírusu. Uplynulý víkend vo svojom očkovacom centre podala sto tisícu dávku vakcíny. Nemocnica očkuje ako jedna z prvých v rámci Slovenska už od 7. januára a výrazným spôsobom tak prispieva k preočkovanosti obyvateľov nielen v oblasti Komárna, ale vďaka veľkokapacitným očkovacím centrám aj v Nitre, Šali a Šamoríne. Sto tisícu dávky vakcíny dostala Komárňanka, ktorá cez víkend absolvovala preoočkovanie druhou dávkou vakcíny Pfizer/Biontech.

Počas sobotného popoludnia podali v očkovacom centre v Nemocnici AGEL Komárno sto tisícu dávku vakcíny pani Erike Schmelhausovej z Komárna. Tá mala šťastie a aj vďaka zodpovednému prístupu prečkala obe vlny pandémie bez toho, že by na koronavírus ochorela. „Celá rodina je už zaočkovaná, a preto si myslím, že voči covid-19 sa treba chrániť. Okrem očkovania je to aj disciplína v nosení rúška, nestretávanie sa s väčším počom ľudí, dôslednou dezinfekciou, hovorí E. Schmelhausová, ktorej záľubami je rodina, záhrada a dom.

„Naša nemocnica sa od začiatku, kedy prišli vakcíny proti koronavírusu na trh, aktívne zúčastňuje na očkovaní. Je to veľmi dôležité nielen z pohľadu zdravia a prevencie obyvateľov proti koronavírusu, ale strategicky dôležité aj pre nemocnicu. Aby sme očkovaním eliminovali možnosť návratu ďalšej vlny pandémie a predišli kritickej situácii čo sa týka chodu nemocnice vrátane nákazy personálu. Zažili sme si za posledný rok najťažšie chvíle, od kedy nemocnica existuje a je našou povinnosťou urobiť všetko, aby sa táto situácia už nezopakovala,“ uviedol riaditeľ komárňanskej nemocnice Miroslav Jaška.  

Ako doplnila námestníčka riaditeľa Gabriela Filkóová, nemocnica má v očkovaní už obrovskú prax, zabehanú logistiku, komunikáciu prostredníctvom IT s ministerstvom zdravotníctva a skúsenosti s prípravou, skladovaním a aplikovaním vakcín vrátane okamžitej reakcie zdravotníkov, ak sa ojedinele objavujú mierne kolapsy po očkovaní. Nemocnica má k dispozícii aj výjazdový očkovací tím, ktorý zabezpečil vakcináciu domovov sociálnych skupín, ale aj všetkých tých, ktorí sa z najrôznejších dôvodov nemôžu do očkovacieho centra dostaviť osobne.

Späť