Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica zvyšuje kapacity očkovania až na 700 ľudí denne

10.5.2021

Nemocnica AGEL Komárno síce eviduje pandemickú situáciu ako stabilnú, počas víkendu však prijala desiatich covid suspektných pacientov. Prioritou nemocnice v boji s pandémiou ostáva očkovanie. Okrem víkendového očkovania, keď svoju vakcínu dostalo 2000 registrovaných záujemcov, navyšuje nemocnica denný počet zaočkovaných z 250 až na 700 ľudí. Je to extrémna záťaž pre zdravotníkov, farmaceutov aj ostatný personál, ale nemocnica robí všetko preto, aby čo najviac ľudí v regióne čo najskôr vakcínu proti koronavírusu dostalo.

„Za uplynulý týždeň sme v rámci očkovacieho centra v nemocnici a troch veľkokapacitných centrách v Nitre, Šali a Štúrove zaočkovali takmer 10 500 ľudí. Počas soboty a nedele sme v nemocnici zorganizovali očkovanie prvýkrát, každý deň  po 1000 ľudí. Tým sa nám výrazne podarilo znížiť počet ľudí, ktorí registrovaní čakajú v čakárni na očkovanie v komárňanskej nemocnici,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška. Nemocnica od dnešného dňa bude dostávať aj denný vyšší počet vakcín, takže zvýši denný počet zaočkovaných až na 700. „Je to veľká výzva pre nemocnicu a najmä náš personál. Sme na hranici našich kapacít aj keď máme skúsený personál aj logistické skúsenosti. Pandémia trvá vyše roka, zdravotníci nemali voľno a vzhľadom na potrebu očkovania stojí pred nami ďalšia obrovská úloha. Veľmi pekne ďakujem všetkým kolegom za trpezlivosť, odhodlanie, že so sebazaprením chápu akútnu potrebu zvládnuť čo najviac ľudí zaočkovať.  Budeme sa snažiť, aby sme aj nasledujúci víkend zorganizovali víkendové očkovanie, cca 1000 ľudí v sobotu aj v nedeľu,“ dodal M. Jaška.

Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Pandemická situácia v nemocnici je momentálne stabilizovaná, zdravotníci poskytujú zdravotnú starostlivosť 15 pacientom s koronavírusom, z toho 9 sú suspektní a stav jedného si vyžaduje napojenie na neinvazívnu ventiláciu. „Len počas víkendu sme hospitalizovali až 10 pacientov s podozrením na koronavírus, je dôležité, aby všetci boli naďalej obozretní a dodržiavali protiepidemické opatrenia,“ uviedol riaditeľ nemocnice.  Zo zamestnancov nemocnice sú covid pozitívni len 2 a nikto už kvôli koronavírusu nie je v karanténe. V nemocnici stále platí zákaz návštev.

Späť