Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V Nemocnici AGEL Komárno vážna pandemická situácia pretrváva

1.3.2021

Vážna pandemická situácia v Nemocnici AGEL Komárno naďalej pretrváva. Prioritou nemocnice je zabezpečiť zdravotnú starostlivosť 52 pacientom s koronavírusom a vysporiadať sa s výpadkom takmer dvadsiatky svojich zamestnancov. Rovnako dôležití sú však aj ostatní necovidoví pacienti, ktorí potrebujú urgentnú starostlivosť či onkologickí pacienti v onkocentre. Nemocnica aj naďalej vykonáva aj očkovanie či už priamo v nemocnici, alebo prostredníctvom svojich vakcinačných tímov.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 52 pacientom s koronavírusom, z toho 4 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a 6 suspektní  čakajú na výsledok PCR testu,“ informoval riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Miroslav Jaška.  Nemocnica tiež eviduje 16 covid pozitívnych zamestnancov, 3 sú  karanténe. Nemocnica pomaly rozbieha aj svoju plánovanú operačnú činnosť, keďže pandemická situácia sa nezlepšuje a stav pacientov, ktorí čakajú na plánované operácie sa môže skomplikovať.  „Za uplynulý týždeň sme vykonali 72 operácií, nie sme ani zďaleka na našej plnej kapacite, ale ďalšie úplné zastavenie operatívy si môže vyžiadať daň v podobe zhoršeného stavu našich pacientov,“ vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľ nemocnice.

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, aktuálne očkuje tak registrovaných záujemcov v zmysle pokynov ministerstva zdravotníctva vakcínami Pfizer aj AstraZeneca. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom je nemocnica pripravená poskytnúť aj svoje kapacity na zriadenie veľkokapacitného vakcinačného centra.

Komárňanská nemocnica naďalej poskytuje možnosť dať sa bezplatne otestovať antigénovým testom. Antigénové Testovanie prebieha šesť dní v týždni vrátane soboty každý od 8.00 hod do 16.00 hod. Na antigénové testovanie je potrebné sa vopred objednať  na www.korona.gov.sk.

Späť