Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Keď sa láska v nemocnici podarí

15.2.2021

V nedeľu sme si pripomenuli sviatok zaľúbených, a o tých nie je núdza ani v Nemocnici AGEL Komárno. Láska kvitne predsa v každom veku a v akomkoľvek prostredí, dokonca aj v tom nemocničnom. Porozprávali sme sa s dvomi manželskými pármi, ktoré sa práve v komárňanskej nemocnici zoznámili.

Peter aj Katka Nárožní pracujú na riaditeľstve. „Písal sa rok 1987, keď sme sa s Katkou opäť po rokoch stretli, tentoraz v práci ako zamestnanci OÚNZ Komárno, ako sa predtým nemocnica volala. Poznali sme sa už dávnejšie, študovali sme na strednej škole stavebnej, len v rôznych ročníkoch aj odboroch. V spomínanom roku som nastúpil do nemocnice na technický odbor a Katka nastúpila na finančný úsek. Naša priateľská známosť sa po určitom čase začala prehlbovať, až nakoniec prerástla v lásku,“ spomína Peter, ktorý v komárňanskej nemocnici pracuje ako referent pre zdravotnú techniku. Katka je vedúca oddelenia pre styk s poisťovňami. „V roku 1991 sme náš vzťah spečatili svadbou a táto naša "zamestnanecká " láska oslavuje tento rok 30 rokov spoločnej cesty v dobrom aj v zlom. Z našej lásky sa narodila dcéra Michaela.  Spojenie pracovného a súkromného života nám nerobí problémy,  ale skôr prospieva a po 30 rokoch môžeme povedať,  že tieto roky boli krásne a veríme, že ďalších 30 rokov bude taktiež  výnimočných,“ hovorí.

Ďalším manželským párom, ktorý sa zoznámil priamo v Nemocnici AGEL Komárno, sú Jozef a Hermínka Schlároví. Na chirurgickom oddelení pracujú obaja 30 rokov. „Pred 13 rokmi sme sa stretli mimo pracoviska   na vianočných trhoch  a po pozvaní na kávu sa začalo naše bližšie spoznávanie sa.  Zistili sme, že máme viac spoločného, ako sme si mysleli. Obaja máme radi divadlo, cestovanie, turistiku. Pred siedmimi rokmi náš vzťah nadobudol oficiálny charakter, keď som ju požiadal o ruku a ona povedala áno. S manželkou si rozumieme, podporujeme sa navzájom ako v súkromnom, tak aj v pracovnom živote. V súčasnosti je našou prioritou rozmaznávanie našich vnúčat, a to 7-ročnej Dominiky a 4-ročnej Kristínky,“ opisuje ich príbeh Jozef.

Späť