Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Nemocnica AGEL Komárno má naplnenú kapacitu covid lôžok

15.2.2021

Situácia s výskytom koronavírusu covid-19 v okrese Komárno je stále vážna. Nemocnica AGEL Komárno hlási plnú kapacitu čo sa týka obsadenosti na covidových lôžkach. Vďaka obetavosti zdravotníkov zatiaľ pandemickú situáciu zvládajú. Novinkou je, že aj v komárňanskej nemocnici zaznamenali prípady výskytu koronavírusu u detských pacientov.

„Aktuálne v nemocnici poskytuje zdravotnú starostlivosť 55 pacientov s koronavírusom, z toho 4 si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a dvaja sú na neinvazívnej ventilácii. Mimo výkonu služby máme k dnešnému dňu 23 covid pozitívnych kolegov, ďalších 9 je v karanténe,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška s tým, že kapacita Nemocnice AGEL Komárno čo sa týka reprofilizovaných lôžok pre pacientov s koronavírusom je naplnená. Novinkou je, že v posledných dňoch sa objavili aj prípady koronavírusu u detí. „Zaznamenali sme 2 takéto prípady na detskom oddelení, našťastie priebeh ochorenia bol mierny“ doplnil riaditeľ. Nemocnica v tejto chvíli funguje s obmedzeniami aj na internom, gynekologickom a onkologickom oddelení a v gastroenterologickej aj vestibulologickej ambulancii. Stále platí prísny zákaz návštev s výnimkou pacientov v terminálnom štádiu a prísne protidemiologické opatrenia.

Nemocnica za minulý týždeň otestovala 345 záujemcov PCR testom, z nich 76 bolo pozitívnych. Antigénový test absolvovalo 1615 ľudí, 60 malo koronavírus. Nemocnica je aj oficiálnym vakcinačným centrom, všetci záujemcovia sa však musia registrovať na www.korona.gov.sk.

Späť